Wednesday, 14 August 2013

Metallica live in Malaysia 2013 - pembaziran / maksiat. Katanya...

Seperti yang sedia maklum. Lagi 7 hari aja tinggal sebelum Metallica menggegarkan gegendang telinga peminat2 lama dan mee segera di Stadium Merdeka nanti.

Wa dah agak, suara2 sumbang pasti akan kedengaran dan ustazah ustaz mee segera tumbuh macam cendawan lepas hujan.

Wa malas nak cakap apa pasal lu orang yang kata membazir la apa la. Sebab lu orang ada otak boleh fikir sendiri.

Sebelum lu orang kata lebih2 membazir la apa, sila pastikan lu orang tak pernah beli sportrim kereta, beli tix wayang dari kecik smpi ke besor, beli sofa baru, beli rokok berkotak2 dan sebagainya.

Sekian...


Friday, 5 July 2013

METALLICA LIVE IN MALAYSIA 2013 - TENTANGAN DARI PIHAK-PIHAK TERTENTU

Sebagaimana yang lu orang sedia maklum, isu rock & metal kat Malaysia ni memang sensetif di media mainstream. Punca mungkin dari kes black metal dulu yang TAKDE BUKTI dan juga IQ yang kurang dalam diri mereka. Mungkin masalah permakanan masa kecik dulu membuatkan mereka kurang ariff dalam membuat keputusan berkenaan dengan isu ini. Sebab aku pernah baca artikel yang mengaitkan Metallica dengan gejala black metal. Gejala jadah apa aku pun tak tau.
konsert Metallica melalaikan

Itu hari, en PSY datang ke Penang. Semua pun tahu apa bikin. Perform kejap aja. Masuk free kan? Tak silap aku la. So...adakah peminat dari negara-negara jiran datang untuk show tu? Ada duit masuk dalam Malaysia ke? Ada..tapi mungin tak la banyak. Kot... Lagu tu..video clip nya..agak lucah kan? Well..lepas aja takda la isu besar sangat.

So..bila Metallica datang, ( setelah sekian lama menunggu, 20? 30 tahun? ) apakah neraka itu diorang nak bising-bising? Kami, the fans, beli original kaset, VHS, cd, magazine, semua tu ada tax! 

Masalahnya, senang. Kepala hotak sempit. Majalah porn Malaysia jenama buah tu, takda sapa nak piket ke..buat demonstrasi ke..kata nak menyelamat akidah orang kita..well..kenapa pilih bulu?! kelab malam yang orang kita mabuk tiap-tiap hari ada lu peduli? Kata nak jihad la apa..pegi la tunggu depan PUB tu bagi ceramah. Ada lu buat? Lu cakap lu Metallica punye konsert melalaikan..apa la..itu ini la.. orang kalau layan doremon sampai tak solat marghrib pun kira melalaikan tau tak?! Masalah lu orang ni..lu punya nak selamatkan akidah pilih bulu! 

Jahat ke, baik ke..metal ke kpoop ke, dangdut ke...itu hati punya cerita bro..ada akai pakai..bukan letak dekat lutut! 




Wednesday, 3 July 2013

METALLICA LIVE IN MALAYSIA 21ST AUGUST 2013!!

Seperti yang sedia maklum, Metallica telah mengeluarkan tour dates di Malaysia. Hari ni, kecoh lagi. Tambah-tambah bagi yang telah buat pembelian tix untuk show di Singapore. Ya...aku paham. Aku paham...! Bengkek! Kenapa show 24 dulu baru 21 yang dikeluarkan! Yelah..nak raya, tix keluar pun hujung bulan. Ades..mungkin ada yang bercadang untuk tengok kedua2 nya. Pada aku maybe aku beli yang paling murah punya untuk Stadium Merdeka. Harap dekat Spore boleh dapat yang paling depan sekali. Heheh..sabar ya kawan-kawan. Aku pun tengah mewaraskan diri nih! Well you guys boleh support dua-dua page ini, http://www.facebook.com/pages/SEBELUM-MEREKA-MEJADI-TUA-kami-mahukan-METALLICA-perform-di-Malaysia/332967356130?fref=ts dan juga http://www.facebook.com/pages/The-Ultimate-Metallica-Malaysia-Fan-Page/126015594122798?fref=ts page sebelum diorang tua tu dah lama dah. Masih ingat masa tu baru berapa kerat aja fan, page Ultimate pulak baru aja. Dalam 1/2 tahun aku pun tak ingat sangat. So..diorang dah datang dekat kita, apa tunggu lagi? Harap takda apa-apa lah protest ke apa..pasal aku tau masa ni la semua nak tunjuk baik. Padahal takde mende pun..apaaa daaaa



Galaxy dah keluarkan tix price..argh!!!
Argh!!! Kepada yang dah beli tix harap bersabar! 
Metallica live in Stadium Merdeka 21/08/2013

Friday, 28 June 2013

METALLICA LIVE IN SINGAPORE 24 AUGUST 2013!!!!!! part ii

Heheh..berkat kesabaran pada hari Jumaat ni, (28/06/2013) aku seawal pukul 8.50 telah sampai ke agent ticketing Sistic, Travel & Tours di Jalan Ipoh. Malam semalam aku dah riki, ok, line clear. Sampai kat sana dah ada dua orang mamat tengah tunggu. 7.30 pagi diorang dah terpacak kat sana. So lama tak lama lepas tu kawan Fb aku Hafiz Ibnu Halim pun sampai. Heheh..diikuti lah orang2 lain yang tak kenal tapi kami amat messssra sesama kami. Maklum lah..semua berdebar nak tunggu ada ke tak tiket tuk kami. Tengok dalam Fb kawan2 print screen mana yang dah berjaya beli secara on9. Dan kawan aku Yan Ejavu pulak dah berjaya beli tiket dengan harga RM483.70. Punyalah lama kami menunggu. Last-last ada berita baek. So aku orang pertama yang dapat tiket. Tup2..x cukup duit! Demmm! Short 30.00! So aku pun mintak  belas ihsan mamat2 kat sana tuk tolong pinjamkan. Hehehe..sampai opis aku kira balik kami semua bayar lebih kurang RM514.75 untuk satu tiket!!! Demmm..pasal apa tak sama aku tak tau laaa! Aku tanya member aku diorang kali 2.7! Demmm...takpe lah..janji dah ada tiket. Heheh..so ini lah tiket aku untuk cikgu Lie, Eddie Blackwood Project, & Hasbullah Najib. So...yeahhhhhh!!!
Metallica live in Singapore 24th August 2013

Thursday, 20 June 2013

METALLICA LIVE IN SINGAPORE 24 AUGUST 2013!!!!!!

Metallica live in Singapore 24th August 2013


hah!!! ini bukan mimpi! ini betul-betul!!! so, baju raya boleh cancel tempah, duit raya KIV dulu! ahahhah..kasi lepas tiket konsert dulu! nanti wa update lagi! 20 tahun wa tunggu! Tapi...persoalannya..lepas raya tu. Dengan tengah prepare duit nak kawen ni..memang mampos la $$$. Tapi kalau tak pegi, bila lagi beb? Harap-harap dapat la pegi ye dak? Adesss!

Sunday, 28 April 2013

UNBOXING DIGITAL PIANO KORG SP170DX

It is quite disappointed when I try to do a research on a budget digital piano about a month ago. There are not much review on budget DP. I have never own a piano before but on March I decided to sell my Line 6 POD HD500 and buy a digital piano.

LINE 6 POD HD500
I have narrowed down my choice from CDP200R, YAMAHA P35, to KORG SP170DX. Again, it is frustrated when there are only few review on Youtube! ( I also could not find this model on KORG website! They only have SP170S ) So I went to CK Music at Jalan Imbi to test it out...and I love it! :) I love the simple features, for me it looks very nice and elegant. A good budget DP for a beginner like me.

So here's I will share what will you get when purchasing a KORG SP170DX.

from left to right : SOFT PEDAL, SOSTENUTO PEDAL, and DAMPER PEDAL
STAND
the piano itself and power supply
It is very easy to assemble
KORG SP170DX





























Sunday, 14 April 2013

saga flx bodykit - indah kabar dari rupa


yes..jahanam. hari tu aku nak update tapi bz bebenor. so hari ni aku check blog ada orang tanya pasal beli kt mana bodykit ni. ok, sebelum komer beli. baca dulu ye. 

tahun lepas, setelah berhempas pulas menyimpan duit kesana sini untuk siapkan bodykit. mood potong bila kedai cat keramat pak din tu agak mengecewakan kualitinya. sebab? cat xkemas, ada few part body yang kena cat. bumper belakang tak berkilat. pendek kata kalau bagi rate 10 aku kasi 2/10. murah x semestinya bagus! tak sampai RM500 aku boleh cat bumper depan belakang, side skirt, door penal,dan side mirror. yang bagusnye, (kasi kredit sket laaa) xde gelembung2 yang kritikal. ada sikit laaa..tp xpecah lagi. 

nak dijadikan cerita, aku kena langgar haritu dengan alza. tp bumper belakang aku xde la apa2 sangat. cuma kemik sikit. lepas tu..potong terus..malas aku nak pikir sangat nak jaga cun2.

babuuulaaa je wa..smpi lupa nak cover perut
kemik..denggg!
alza ni. mula2 termarah2 jugak aku..tp last2 aku mintak maap sebab aku marah dia. heheh

aku ada pasang spoiler itu hari kan? masa pasang tu, warranty cat 3 bulan beb. aku jugak diberitahu, yang cat kat pak din tu x baguss..xlama la ni katanya. tup tup..cat spoiler tu mengelembung & pecah x sampai sebulan. tu la..kata cat orang tak bagus..alih2 cat sendiri jahanam jugak. disebabkan aku ni kategori boleh sabar. aku sabar la. aku set date nak g shah alam balik touchup spoiler balik. bukan dekat, makan masa, nak pegi sana. aku dah le bz! sampai kedai tu cakap xboleh pulak, kena set hari lain. x ke bengkek! sedar tak sedah dah lebih 3 bulan aku pun maleh..lantok komer le! 

tensen ke x? x sampai sebulan siotttt!
overall, lepas 5 bulan pakai semua ni, aku dapati, bumper depan tu dah mcm dah tenggelam timbul. FRP ni mmg tak tahan ke? bumper belakang & skirt ok lagi. 

nak jaga x susah, aku x lowered pun. tapi, bumper depan mmg komer kena black list kan tempat2 mcm kat giant kepong, aa lagi ada satu mall kat jalan tar tu. semua nya boleh bagi jahanammm bumper depan tu. argh...! 

sekian saja, dari pemilik kereta tempatan.