Monday, 2 November 2009

KOLEKSI GITAR



  • Ini gitar pertama HYUNDAI 1997. Gambar bersama LTD bass Joko 2008
  • 2009 bersama Jackson Dinky - gaji bulan ke dua
  • Jackson bersama koleksi gitar Padil di Rawang. Masa ni aku tak minat Alexi series.
  • Dean Razorback, enam bulan selepas Jackson. Turut kelihatan Bc Rich bass bronze series. Ceritanya bandmates aku perlukan bass. So aku ni rajin sikit tgk2 barang gitar. Aku jumpe kat mudah dengan harga yg amat murah. Ex band Irotori punye. Korean made. Adalah dlm 3 minggu dengan aku bass ni. Terasa menyesal sebab tak belikan untuk diri sendiri. Tapi kepentingan band harus diutamakan. Cuma agak susah nak cari bass sebegini dengan harga yg amat murah.
  • Gambar terakhir bersama Bc Rich. Sedih jugak la.
  • Legacy 2010 - aku dah lama nk beli acoustic. Beli aje lah. Nak beli slipknot punye semi acoustic tu tapi 2k ++ malas la aku. amik ni aje lahhhh..

  • Ini yg terbaru! Alexi-200. Aku minat warna putih, RR5shape. Cuma yang ini mmg dalam kemampuan aku.
Mmm aku ni tak la terer sangat main gitar. Boleh la sikit-sikit. Kira main ada bunyi laaa. Gitar kapok? Yeah kat Malaysia ni kalau mula-mula nak main gitar mesti pakai brand Kapok. Tali cap singa. Impian nak main gitar ni termakbul bila abang aku beli gitar kapok tu. Sekolah rendah lagi masa tu. Antara lagu terawal yang aku belajar dengan abang aku ialah the unforgiven & come as u r. Bila dah up sket aku beli pickup RM 39.90 pasang la dengan radio yang ada speaker besar tu. Lepas tu lagi aku dengan rasa ganas nya beli lah DS-1 berharga RM150.00 dekat the Music Store ( masa tu kat Greentown Mall, sebelum tu kedai ni kt Yik Foong ). Sampai lah aku form one abang aku beli lah gitar Hyundai ni dekat kedai yang sama. Okeh barang da cukup, boleh rock on! Bla bla bla bla bli Zoom505 bla bla bla bla bla sampai la aku kat IKM aku terus main gitar ditahap yang sama. Balik ipoh balik aku kerja & dengan ajaib dan budus nya aku SLOW musik sket & jarang pegang gitar. Dalam empat tahun la. Ish ish ish... dan bila aku mula bekerja di Kuale Lumpur ni aku mula balik dengan musik aku yang dah terSLOW kejap tu. Masa aku di Vista Saujana aku dah mula pegang gitar balik. Bila dijemput menyertai Ventorior, aku betul-betul into gitar balik. Sangat-sangat mekasih kt diorang. I'm back!!! Masa tu baru aku sedar betapa ruginya masa yang aku bazirkan tak belajar gitar betul-betul. Kalau tak mesti dah skill dah sama macam MAB. Sekarang ni aku masih lagi belajar & optimist yang aku mesti terer tahap gaban suatu hari nanti dengan pembelajaran sendiri yang betul. So ini lah gitar-gitar koleksi aku. Murah je beb, tapi yang paling penting semua dengan usaha sendiri. Gitar brand apa ke, made in mana ke, janji lu orang hapi sudahhhh. Sekian.

MY SLEEPING BEAUTY - BEAUTY IN THE DARKNESS



No comments:

Post a Comment